Vi är glada och mycket stolta för att få möjlighet att sälja Lotta Holmgrens unika konstverk.

Historien började redan 1984 när Lotta började använda sig av sjödränkta, naturformade trästycken som ”dukar” för sin konst. Det är träets naturliga former som väder, vind och vatten med tidens tand har format. En viktig del i Lottas konstverk är de miljövänliga naturfärgerna som hon blandar själv med bl. a jordpigment och linolja. Under årens lopp har Lotta utarbetat en metod som tar minst ett år för att konservera och färdigställa konstverken.

“För mig är vår natur, fantasi och humor, tre mycket viktiga ingredienser. Motiven bestäms av trästyckets formationer, där jag ser en bild som förmedlas till mig och som jag sedan ger liv. Kvistar, sprickor och den råa strukturen, är en del av själva konstverket. Jag inspireras av trä för det är ett levande material och har använts av konstnärer i tusentals år. Djur som motiv, finns som bekant bevarade ända sedan stenåldern.  I min konst så blandar jag allt detta, med stor värme, kärlek och humor. I många av mina konstverk kan man även finna en liten grå Vätte gömd någonstans i konstverket och han värnar om och beskyddar djuren.”

Lotta arbetar även i andra tekniker och material, och har utsmyckat några större företag och offentliga platser som t ex Luftfartsverket vid Arlanda Airport, Lycksele- och Storumans flygplatser, Samhall Botnia Storuman, Smärtcentrum Stockholm. 2011 blev Lotta kvalificerad i första steget för uppdrag vid Citybanan i Stockholm. Ett annat projekt är en 32 meter lång målning utomhus till ett dagis och förskola i Norsjö, med temat sagor.